KOBİ Bankacılığı Kapasite Geliştirme Programı
Milenyum ile dönüşmekte olan finans sektöründe, değişen pazar ve dijital dünyada yerini almak isteyen banka ve diğer finans kuruluşlarına Stratejik Planlama ve Finansal Olmayan hizmet geliştirme programları ile yön veriyoruz.
KOBİ’ler, sosyal ve ekonomik gelişmeye ve istihdama katkıları nedeniyle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ekonominin önemli aktörleri arasındadır. Önemli inovasyonların kaynağı olan KOBİ’ler, özel sektörün gelişiminde büyük rol oynarlar. KOBİ’ler genellikle finansmana erişim güçlüğünün büyümenin önündeki en büyük engel olduğunu ve ticari bankaların KOBİ’lerle yeterince ilgilenmediğini ifade ederler. Bankalar ise KOBİ’leri kar fırsatı oluşturan ve yeterince değerlendirilmemiş bir segment olarak görmeye başlamıştır. Bu çerçevede bankalar, KOBİ’lerin görünürdeki finansal problemlerinin altındaki temel sorunları, bununla ilgili yönetim zayıflıklarını ve gelişim ihtiyaçlarını anlamaya çalışmaktadır. Bu ihtiyaçlar iyi analiz edildiği zaman KOBİ’lere daha uygun hizmetler sunmak ve Müşteri KOBİ risklerini daha güvenli bir biçimde yönetmek mümkün olmaktadır. Bankalar müşteri KOBİ’nin sahip olması gereken stratejik, operasyonel ve kaynak yönetimi yeteneklerini belirleyebildiği zaman KOBİ’ye özel finansal ve finansal olmayan hizmetleri etkin biçimde sunabilecektir.
Guru Akademi, KOBİ stratejilerinde dönüşüm sağlamak isteyen bankalara yönelik “Kapasite Geliştirme Programı” geliştirmiştir. Program içerisinde sınıf içi eğitim, uygulama (KOBİ analizi) ve stratejik rehberlik bileşenleri bulunmaktadır. Programı tamamlayan banka müşteri temsilcileri, KOBİ problemlerine geniş bir açıdan bakarak KOBİ süreçlerini analiz edebilen ve problemlere çözüm üretebilen uzman niteliği kazanmaktadır. Banka için bunun anlamı, “KOBİ’ye borç verme” yaklaşımından “KOBİ Bankacılığı” yaklaşımına geçmektir. Bu da KOBİ segmentinden daha büyük bir değer yakalamak fırsatı sunar.
KOBİ Bankacılığı Kapasite Geliştirme Programı kapsamı: