Fintech Nedir? Fintech, finansal hizmetlerin sunumunu ve kullanımını iyileştirmeyi ve otomatikleştirmeyi amaçlayan yeni teknolojiyi tanımlamak için kullanılır. Özünde, fintech, bilgisayarlarda ve giderek akıllı telefonlarda kullanılan özel yazılım ve algoritmaları kullanarak şirketlere, işletme sahiplerine ve tüketicilere finansal işlemlerini, süreçlerini ve yaşamlarını daha iyi yönetmelerinde yardımcı olmak için kullanılır. Fintech kelimesi, “finansal ve teknoloji” kelimelerinin bir birleşimidir.
21. yüzyılda fintech ortaya çıktığında, terim başlangıçta kurulan finansal kurumların arka uç sistemlerinde kullanılan teknolojiye uygulandı. Ancak o zamandan beri, daha fazla tüketici odaklı hizmetlere ve dolayısıyla daha fazla tüketici odaklı bir tanımlamaya geçildi. Fintech, finansal okuryazarlık, danışmanlık ve eğitim alanındaki gelişmelerin yanı sıra refah yönetimi, borç verme ve borç alma, perakende bankacılık, fon yaratma, para transferleri / ödemeleri de dahil olmak üzere finansal sektördeki herhangi bir teknolojik yeniliği ve otomasyonu içerecek şekilde genişletti.
Fintech ayrıca bitcoin gibi kripto-para birimlerinin geliştirilmesini ve kullanılmasını da içerir . Bu fintech segmentinde en çok gündem olan konu olarak görülebilir.
Genel olarak, “finansal teknoloji” terimi, insanların dijital para icadı ile çift girişli defter tutma işlemlerine kadar iş yapma biçimindeki her türlü yenilik için geçerli olabilir. Ancak internet devrimi ve mobil internet / akıllı telefon devriminden bu yana, finansal teknoloji patladı ve başlangıçta bankaların ya da ticari firmaların arka ofisine uygulanan bilgisayar teknolojisine atfedilen fintech, şimdi kişisel olarak çok çeşitli teknolojik müdahaleleri anlatıyor.
Fintech şimdi, para transferi, akıllı telefonunuzla çek yatırma, kredi başvurusu yapmak için bir banka şubesini atlatma, bir işe başlama için para toplama veya genellikle bir kişinin yardımı olmadan yatırımlarınızı yönetme gibi çeşitli finansal faaliyetleri anlatıyor. 2017 Fintech Kabulü Endeksi’ne göre, tüketicilerin üçte biri en az iki veya daha fazla fintech yararlanabilmeleri ve bu tüketiciler de günlük yaşamlarında bir parçası olarak fintech kavramının giderek farkına varıyoruz.